torsdag 11 september 2008

Så mycket surfar svenska ungdomar

96 minuter webb om dagen
Trodde du ja. Det är vad medelsvensken lägger på nätet varje dag. Ungdomar surfar betydligt mer än så. 


I åldern 15-24 år så lägger man strax över två timmar om dagen. Är det bra eller dåligt undrar du? Det är ju inte så lätt att svara på. Det beror ju helt på vad man sysslar med framför skärmen. Min erfarenhet är att det handlar väldigt mycket om spel och chatt/bildagboken/socialamedier. Ungdomar gör helt enkelt det de alltid har gjort. Leker och raggar. Man skulle ju som IKT-pedagog önska att de var lite mer kreativa än så. 

Det betyder att de inte blir några speciellt avancerade användare av IT genom sitt vardagsurfande. Därför är det viktigt att vi från skolans håll visar på de fantastiska möjligheter som finns. Genom att lära sig att hantera bild, ljud och skrift på ett bra sätt så ger vi våra elever de verktyg som de behöver för att kunna konkurera i morgondagens samhälle. De kommer inte att lära sig det av sig själv. 

Läs mer 

Artikel

Undersökningen

2 kommentarer:

En nördig pedagog sa...

Tack för det! Ja, många tror nog att det där med IT, det lär de sig ändå, så det behöver vi inte undervisa i. Hm, den inställningen kan ju ha sina sidor... Undrar hur vi kan lyfta debatten?

Anders Erenius sa...

Genom att blogga om det! Och det är ju precis vad du gör så tack till dig ;-)

Jag har lagt din blogg till de jag håller koll på framöver. Så fortsätt skriv du har läsare....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...