måndag 1 september 2008

Härliga elever

De är bara för goa. De vill inte att vi skall prata mer EU nu. De vill ha "livskunskap". De verkar vara omättliga när det gäller att prata om hur vi är mot varandra och varför livet inte är så enkelt som det är på film. Alla vill bli älskade men ingen vågar egentligen.


Det är ju inte underligt att Facebook går bra. Det mesta finns i olika tester eller funktioner. Är du en bra älskare? Gör testet..... 10 frågor senare vet du svaret. Min generation gjorde samma test i Frida och Vecko revyn. Nu är de interaktiva.


Var jag finns i hackordningen går att utläsa i procentsatser. Kul? Svaret är ju ja om du hamnar högt i rankingen men knappast om du inte ens kvalar in i kategorin "better hair".
Utanförskapet kan bli vansinnigt tydligt.

Bra eller dåligt? Jag vet inte. Det är väl egentligen inte så stor skillnad jämfört med hur det alltid har varit. Bara tydligare. Hackordningen har alltid funnits där. Hierarkierna är inte nya bara uttryckssätten.

Men kanske gör det att det är tydligare även det mera smärtsamt att inte få vara med i toppen. Då blir Livskunskap desto viktigare att läsa i skolan. Fast jag kallar det för SO.

2 kommentarer:

Regnell sa...

Min highest rate är "Would Make A Better Mother". Där har du nåt sjukt!

Anders Erenius sa...

Det är nog killar som hoppas på en chans...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...