måndag 15 september 2008

En till en. En dator till varje unge.

Det börjar tydligen hända saker där ute i Sverige. Hittils är det bara några skolor som har genomfört den digitala revolutionen men antalet kommer såklart att växa.
Mitt förslag är att Lunds kommun i samarbete med alla dessa IT-företag som finns i bygden tar och skapar helt nya förutsättningar för skolarbetet. Mobilitet är ju en lundensisk paradgren (läs Ericsson) och på IDEON kryllar det av företag inom IT. Nog fasen skulle det vara intressant för dem att ingå i skapandet av en NY skola där IT är en självklar förutsättning. Det är ju dessa ungar som senare i livet skall bli den spetskompetens som gör att svenska företag (helst med basen Lund) kan konkurrera på världsmarknaden.

Öresundsregionen överglänser Stockholm och Lund är ju den klarast lysande stjärnan i öresundsregionen (ljuset kommer som bekant från Lund). Självklart skall vi i Lund vara en "en till en"-kommun.

2 kommentarer:

emelie sa...

får man fråga vad du menar med att ljuset kommer från lund

Anders Erenius sa...

Det är ett gammalt uttryck inom universitetsvärlden i Lund. Används nog mest av oss som bor här är jag rädd. Det betyder att Lund står för det rena och upplysta i ett skånskt mörker av obildade. Sant eller falskt. Vad vet jag?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...