onsdag 24 september 2008

Lärare = late adopters?

Vi skall nu börja att använda webben för att förbereda inför utvecklingssamtal och IUP (individuella utvecklingsplaner). Mitt jobb har varit att ta fram och organisera verktygen. Jag trodde självklart att mina kollegor skulle göra sin bit av arbetet. Det vill säga planera och genomföra själva arbetet med verktyget. Men döm om min förvåning när det visar sig att den manual som jag knåpat ihop i många fall helt lämnas till att samla damm. Istället ägnar man tid och kraft till att oroa sig över hur svårt det är att använda datorer.
Ibland blir jag väldigt trött. Detta är högutbildade människor. Året är 2008 och man har mage att tycka att datorer är svårt att arbeta med. Ja visst kan de vara det. Det arbete som jag har lagt ner för att skapa förutsättningarna så att de kan göra sin bit är ganska knivigt. Men TRE klick och att skriva några ord i en ruta kan knappast kallas svårt.
Dagens slutsats blir att det inte finns något intresse för att använda datorn till kommunikation. Det finns ingen lust att lära nytt.
Skall det vara så när man är lärare?
NEJ! Det skall det INTE!
Nu är jag arg.
Imorgon är jag glad igen.
Det är skönt när man vet att man har rätt.

3 kommentarer:

joha88 sa...

Visst är deet skönt att veta att man har rätt, och visst kan det vara frustrerande att inte gehör när man vet att man har rätt. Men det finns säkert några som nappar. Dra i deras linor och hjälp dem framåt. Andra ser vad de gör och ringarna sprider sig på vattnet. Långsamt nästan ohygglihgt långsamt men hav förtrösnad. För om du har rätt och det har du så kommer du att segra bara din tro är stark!

Hannes Bengtsson sa...

För några dagar sedan var du uppgiven för att ingen kunde använda IUP pga att den försvunnit och sedan förändrats. Idag är du uppgiven för att ingen vill använda den digitala IUPn.
Det är ett tufft liv att vara en modern pedagog.
(Fast förr kunde de kanske inte göra samma sak på papper för att nån ändrat formuläret, kopiatorn strejkade och vem har nu glömt att ställa tillbaks pärmarna.)
Hoppet är det sista som överger en!

Anders Erenius sa...

Tack killar!
Ert stöd och er uppmuntran gör att jag väljer att tro på en fantastisk framtid trots att verkligheten stirrar mig i ansiktet med ett helt annat uttryck. Jag var ju ganska frustrerad igår men idag känns det mycket bättre. Ni bidrog till det. Ni är medmänniskor inte motmänniskor. Vi skall ha kul i Jönköping och lära oss massor! Kram på er ni godingar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...