torsdag 18 februari 2010

Shit vad man måste vara kompetent

Som lärare räcker det inte att bara kunna allt. Du måste kunna lite till. En vanlig dag kan inehålla så vansinnigt skilda saker som att undervisa om andra världskriget, konfliktlösning, relationstips, sjukvård, teknikfix och trösta.
Allt detta skall man dessutom vara bra på. Det räcker ju liksom inte att lite halvtaskigt tejpa med ett plåster. Eller trösta lite med vänstra armbågen. Man måste göra det bra annars så har man inte gjort sitt jobb och säkert brutit mot ett gäng lagar.
Jag tycker att det är fantastiskt att vi ändå är så många lärare som går till jobbet varje dag. Trots ett aldeles omöjligt uppdrag går vi med glädje till jobbet och hoppas och tror att vi kan göra skillnad.
Och skillnad gör vi! Rika med ekonomiska mått mätt blir vi inte men vilken rikedom det är att få finnas i så många ungdomars medvetande och minnen.

3 kommentarer:

charlotta sa...

Ja, en skoldag är aldrig den andra lik, varken för elever eller lärare!

femfemman sa...

Huvet på spiken... visst är det så att vara lärare... och tycks vara precis lika, om man jobbar med stora eller melanstora barn.
Sportlov har vi i västsverige - nästa vecka är det er tur i söder. Ha ett bra lov!

Anders Erenius sa...

Tack hörni!
Och lov nja det vet jag inte. Jag kommer att jobba litegrann. 160 omdömen och ett sidouppdrag står på programmet nästa vecka. Men det är sant jag tänker göra det halvliggandes i soffan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...