måndag 1 februari 2010

Ifrågasätta vad man håller på med?


Ibland är det nyttigt att fundera över vad man håller på med egentligen. Läste en tweet från Öpedagogen där hon gjorde just det. Hon funderade över om det verkligen är så viktigt det här med bloggar och twitter Hon fick mig att fundera. Redan där har vi faktiskt en del av svaret. Ja det är viktigt för det handlar om spridande av tankar och verktyg. Det handlar om att just DU kan tänka och tycka i samspel med andra. Det är faktiskt inte krångligare än så. Det är faktiskt bara så enkelt och fantastiskt.

Visst är det viktigt. Datorn är viktig bara i det fall den är ett verktyg för din hjärna och andras. Men eftersom du använde din dator för att ta dig in i min hjärna så var den viktig. Visst kan man göra likadant med sina elever. Det ÄR viktigt för det är rätt plattform för morgondagens lärande.

3 kommentarer:

Morrica sa...

Ja, så är det ju

Johanna sa...

Det är inte bara ibland det är nyttigt att fundera på vad man håller på med. Det borde man göra oftare och det borde finnas mer tid till det. Avsatt tid. Hos en själv och i ens arbete. Så det så :-)

Anders Erenius sa...

Sant!
Självklart är det jättenyttigt att fundera över vad man håller på med. Reflekterande är allt för sällsynt. Det är ju för att just göra det reflekterandet som den här bloggen finns t.ex. ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...