måndag 24 november 2008

Framtiden ett ganska kul ställe redan för 40 år sedan.


Det som var science fiction för 40 år sedan är vår vardag idag. Visst är det kul att tänka på. Vi lever i framtiden! Jag hittade en kul artikel där man kollade upp de saker science fiction-författaren James R. Berry förutspådde skulle komma. 1968 trodde han blandannat att datorn skulle finnas i varje hem att e-handel skulle vara vardag att vi skulle ha e-post och att robotar skulle göra mycket av det tunga arbetet.

Detta fick han ju rätt i vilket är mycket imponerande. Roligare är de saker som inte riktigt visade sig stämma. Självstyrande bilar som färdas i 400 km i timmen känns ganska avlägset. Klimatkontrollerade städer med gigantiska kupoler är ju något man längtar efter när november känns ända in i benmärgen. Raketfärder mellan kontinenterna väntar vi med spänning på. Men framförallt väntar vi på fyra timmars arbetsdag. Det skulle väl vara ett stort steg framåt. Eller?
Superkul att försöka tänka sig hur världen ser ut om 40 år. Jag nöjer mig med att tro att räntan om 40 år ligger kring 5 %. Vågat va! Vad tror du?
eller varför inte titta på en ganska hallelujaaktig film.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...