söndag 9 maj 2010

Så fantastiskt roligt vi kan ha i skolan


Idag tänker jag på hur otroligt roligt vi har haft det under tiden vi har arbetat med Hinduism och Buddhism. I skolan har vi pratat, diskuterat och förklarat. På vår Ning har vi fördjupat samtalet och reflekterat. Eller vi.... Eleverna har gjort det. Mitt jobb har varit att tillsammans med min lärarkandidat Eva Roslund ställa de rätta frågorna. Sedan finns deras tankar där på Ningen som en stor skatt av klokskap.
Vad som återstår är att byta glasögon till den analyserande betygsättaren. Genom att allt finns där så är det ganska enkelt att gå igenom elev för elev och se hur väl de svarar mot kriterierna. Enkelt transparent och väldigt väldigt, bra.
Jag gjorde en utvärdering av hur eleverna tyckte att det hade varit och jag var uppriktigt förvånad över hur otroligt positiva de var. De var helt enkelt lika positiva som jag.
Kan man tänka sig. Win win helt enkelt.
Det kan vara väldigt kul att vara lärare ibland.
Dessutom så har det bidragit till att nivån på allas tankar har höjts. Vi har nått längre än vad vi hade gjort annars. Stephen Heppell har sagt det bäst tycker jag. På nätet är det inte nu utan nästan nu och nästan nu är en fantastisk plats för lärande!

2 kommentarer:

Johnsson sa...

Spännande! Lite som Sokrates. Viktigare att ställa bra frågor än att ge svar. Hur gör du med Ning:en efter sommaren när det inte är gratis längre? Har du något bra alternativ?

Anders Erenius sa...

Ningen kommer fortfarande att vara gratis för skolor!
Den goda nyheten kom för ett par dagar sedan. Jag var på gång med att flytta till ny plattform med i princip samma funktionalitet men stoppade flytten.
Men Grouply verkade nästan lika bra tycker jag.
Sokratiska frågor är bra frågor. Men man behöver träna sig på att ställa sådana de kommer ju inte av sig själv.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...