tisdag 29 september 2009

Frustration en kraft att räkna med
Det är frustrerande att jobba på en skola som har brunnit ned. Även om de mest basala sakerna faktiskt finns så är det mycket som saknas. Den nya skolan skall byggas och stå färdig höstterminen 2010. Självklart räknar vi med att den kommer att bli fantastisk. Men idag är möjligheten att jobba på ett modernt sätt minimal. Inte ens en datasal finns. Inte ens det. Vi hade en som ständigt var uppbokad. Det var helt enkelt dags att ta nästa steg. En till en. Jag vill vara där nu men anar att det kommer att ta ett bra tag innan vi når dit. Det ekonomiska läget i kommunerna ser ju inte så fantastiskt ut. Dessutom en politisk ledning av den svenska skolan som verkar vilja vrida klockan tillbaka till ett förljuget rosaskimrande 50-tal.


Penna, papper och suddgum är den lott som väntar även morgondagens elever. Är det konstigt att skolan känns meningslös och tom när det är den spännande lärmiljö de möter.


Visst vi kan knappast konkurera med dataspelsföretagen eller hollywood när det gäller specialeffekter. Men vi borde faktiskt försöka. Alla vet att man lär bäst när man har roligt. Då måste vi ha tillgång till roliga leksaker. Dator, projektor, högtalare, kameror. Är det för mycket begärt?

Jag tycker inte det.

Om skolan skall vara kunskapsintensiv så måste den få ha tillgång till de basala verktyg som är kunskapssamhällets. Som det är nu så förtvinar jag i Sveriges bästa skolkommun. Hur är det då i resten av landet?


Jag blir mycket orolig när jag tänker på det. Mycket orolig.

4 kommentarer:

Matte sa...

Se till att ni INTE får någon datasal i nya skolan...

Anders Erenius sa...

Nix vi kommer att ha EN datasal i anslutning till biblioteket. Eller kalla det multimediaverkstad om du vill. Dessutom en till en på resten av skolan. Trådlöst.

Mmmmm I LIKE

Matte sa...

ok, en-till-en SAMT en multimediaverkstad. Det låter bra :) Men lova att inte rada upp datorerna på rader riktade mot en whiteboard... :)

Låt det inte bli en sal där man tror man skall lära sig OM datorer utan en sal där man lär sig MED datorer

Anders Erenius sa...

Bra sagt Matte! Lära med inte om...
Studio glömde jag förresten. Musik och bild.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...