onsdag 1 juli 2009

Spännande forskning och koll på läget kring cybernormer


En spännande sida att titta in på om du är intresserad av allt som har med fildelning, integritetsfrågor och ungas rättsmedvetande att göra.

Cybernormer.se

Projektet utgör ett samarbetsprojekt mellan Rättssociologiska enheten på Lunds universitet, Ericsson AB och Skolförvaltningen i Lunds kommun. Utöver de tre sökande parterna är tre representanter för olika nätkulturer involverade i arbetet, bland annat the Pirate bay. Projektet syftar till att undersöka de normbildningsprocesser (sociala och rättsliga) som uppstår i informationsteknologins kölvatten.
KK-stiftelsen
Förvaltningen i min kommun är inblandad vilket har gjort mig extremt nyfiken. Kanske kan man bidra tänkte jag. Men det verkar ha fastnat någonstans. Eller så är det bara hemligt.
En källa till mycket information och kunskap är det i alla fall.
Håll med om att det är spännande. Vad händer om vi går från en värld av mitt och ditt till en värld där allt som man kan dela med sig av utan att man själv blir av med något verkligen delas?
Blir vi alla fattigare då eller blir vi kanske rent av rikare?
Är det Marxism eller Liberalism eller kanske rent av bara smart? Jag menar delad glädje är ju dubbel glädje.
Eller är det kapitalismens död? Eller bara en liten parentes i historien likt guldruchen i Klondyke där friheten och laglösheten snart ersätts av regler och sheriffer med rejäla puffror.
Spännande är det.

3 kommentarer:

Stefan Larsson sa...

Kul att höra att du är välvilligt inställd och nyfiken, Anders! Inget hemligt från cybernormer, men formellt startade vi i maj och det tar tid att få ordning på planeringen, samtidigt som man ju alltid har en del andra järn i elden. Orsaken till att det är lugnt på bloggen denna vecka är att flera av oss är i Indien på helt andra uppdrag. Men vi kommer tillbaka från Indien, och vi kommer höras framöver. Här är det för övrigt rätt ont om datorer och bredband hos gemene man.

Anders Erenius sa...

Hej Stefan!
Nej från er sida har kommunikationen fungerat utmärkt. Marcin de Kaminski har jag snackat med och det var raka rör. Det är skolkontoret som gör sina försök att vara mystiska. Ingen vet vem man skall prata med. Det kan ju faktiskt bero på att de inte vet något. Men i sann Arkiv-X anda så tror jag förstås att de försöker dölja något. ;-)

Marcin de Kaminski sa...

Hej Anders!

Kul att ditt intresse består. Vi är ju som vi sagt intresserade av kontaktskapande, bara att projektet måste få en fast grund att stå på först.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...