tisdag 14 juli 2009

Twitter en revolution?Fredspris till Twitter? Nja kanske inte tycker jag nog. Men visst är det fantastiskt att internet är en sådan betydande kraft i samhället att diktaturerna skakas om av unga och gamla människor endast beväpnade med mobiltelefoner. Rättvisa och ökad jämlikhet mellan länder är på gång. Bara titta på gapminder och se vad som håller på att hända i världen.
Det är samtidigt jävligare att vara fattig idag än det var för bara 20 år sedan. Idag vet den fattige att han är fattig och att det finns massor av människor som lever ett mycket rikare liv. Känslan av orättvisa måste vara mycket stark.

I Iran har Twitter varit informationskanalen till omvärlden. I Kina som har en betydligt strängare koll på internet har man nu stängt ner Youtube och Twitter i Xinjiang-provinsen så att inget skall slinka ut om vad som händer.

Ett fritt internet är bättre än ett som kontrolleras av myndigheterna. Sverige och övriga västvärlden får inte gå i fällan och börja övervaka och begränsa internet. Om Hollywood eller skivindustrin får bestämma så riskeras vår frihet. Så jävligt vill vi inte ha det!

Twitter är ett ypperligt verktyg för att sprida länkar och tankar. Så börja "kvittra" vet jag. Ni hittar mig på twitter med namnet aner76.


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...