fredag 15 maj 2009

Vilken häftig tid vi lever i!


Det slog mig idag att det är en otroligt häftig tid vi lever i. Förändringstakten är gigantisk och vi befinner oss mitt inne i den. Möjligheterna till att lära känna världen är fantastiska.
Jag har precis genomfört ett projekt med två klasser där vi studerat kring ämnet mat, miljö, fattiga och rika. Vi har gjort det till stor del i plattformen Ning. Jag har matat eleverna med en del små uppgifter men det stora arbetet har varit att de har skapat bloggar där de resonerat kring olika ämnen som de själva har valt att fördjupa sig. De har framfört åsikter. Fått feedback och förtydligat sig. De har diskuterat sett filmer lagt länkar till statistik och analyserat. De har helt enkelt studerat världen analyserat och dragit slutsatser. Därefter har de bildat sig en uppfattning och framfört sina åsikter och fått dem bemötta.
Så har jag alltid drömt om att SO skall vara och nu med hjälp av webben har jag nått det målet. Eller om man skall vara ärlig eleverna har nått det målet.
Om någon inte fattat hur intressant det är med statistik och hur det påverkar vår världsbild så spana in den här filmen.
9d och 9e jag är omåttligt stolt över er!


3 kommentarer:

Anonym sa...

Spännande!

Går det att få ett inlogg för att kika omkring i elevernas arbete?

/Joachim Thornström

femfemman sa...

Tack för en suverän morgonlektion via You-Tube. Ska fundera på hur jag ska få elever i 12-13årsåldern att få en förståelse för dessa fakta....faktaförståelse som de ska föra vidare som de framtidsfrön de är.....

Gabriella L sa...

Hej!

Jag hoppas att du har möjlighet att följa Webbstjärnans prisutdelning imorgon. Elevernas talang är minst sagt imponerande!

Evenemanget videosänds live på http://www.webbstjärnan.se och består av tre delar, sänd direkt från konferensen Framtidens lärande - är här och nu!

# Förspelet är mellan kl ca 15.15 och 16, då mixar vi in livevideo från några utvalda skolor med förinspelat material från dem och vår webbvideoproducent Moderna filmer.
# Prisutdelningen pågår mellan kl 16 och 17 och är i princip bara live från scenen i Nacka Strand.
# Ett kortare efterspel börjar kl 17 och rundar av det hela.

Ha det fint!

/Gabriella
.SE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...