onsdag 23 februari 2011

Skol IT på den politiska agendan. Fast med fel minister...

anna karin hatt
Anna Karin Hatt by http://www.flickr.com/people/centerpartiet/ centerbilder, on Flickr
IT-minister Anna-Karin Hatt bjuder in till samtal om skola och IT. Jättebra tycker jag. Det är en fråga som är av yttersta vikt när det gäller svensk skolas framtid och utveckling.
Där är bara ett litet, litet problem som jag ser det.
Det är fel minister som tar i det. Anna-Karin Hatt är säkert bra på massor av sätt men hon är inte utbildningsminister.
Man kan ju undra när motsvarande inbjudan kommer från Utbildningsdepartementet?
Björklund det är dags att vakna nu. Det är inte så att världen kommer att sluta förändras och plötsligt återvända till ett förment lyckligt 50-tal.
Världen har förändrats och skolans förutsättningar har ändrats med den. 
Lärarrollen förändras eller borde göra det. Det blir liksom annorlunda när läraren inte är den som har svaren utan bara frågorna.

3 kommentarer:

Johanna Karlén sa...

Ja, man kan ju undra hur diskussionerna går mellan Hatt och Björklund. OM de går alls? Hon känns ju bra mycket mer på banan än han gör. Hon visar med orden "för de som inte sett ljuset än" ganska rejält var hon står i frågan kring pedagoger och IT...

Hur stor genomslagskraft kommer en nationell digital agenda ha för utbildningsväsendet så länge Björklund fortsätter som han gör? Hm...

Unknown sa...

Jo Johanna och Anders det är intressant att det är en annan minister som drar i det. Jag vet genom initierade käller som det heter att man inom regeringskansliet inte varit riktigt överens med skolministern milt uttryckt när det gäller t.ex. IT i skolan. Så det är väl bra att man nu slutat mumla och börjat agera sedan kan jag hålla med belackare som menar att Hatt kanske inte är så insatt som det låter från början och att hennes infallsvinkel är mer på administrationen än pedagogike men det kanske är ett sätt att inte totalt köra ner den som inte får nämnas vid namn i marken ;)

Nanook Håkanson sa...

Jag såg lite på denna agendan om it skola. Sände bland annat denna kommentaren till Anna-Karin Hatt.
-----------------------------------
Vill verkligen Bertil och Jan arbeta för en digital skola?????
Rundabordssamtalen: Jan Björklunds skolministerkompis Bertil Östberg tycker jag i sitt kroppsspråk och i sina inlägg (mellan orden) inte är så intresserad av it och digitalisering av skolan. Utan jag ser det som Bertil inte vill hjälpa till att putta fram en vision med it och digitalisering av skolan, utan mer vara av kommer det så kommer det. Så Anna-Karin Hatt jag hoppas du håller ett hårt-öga på skol ministeriet så det ger en tydlig vision om it och digitalisering av alla Sveriges skolor.
-----------------------------------
från tankesmedjan.nanook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...