måndag 7 mars 2011

Sir Ken Robinson

Ja jag vet att många redan har sett den. Jag har själv sett den många gånger vid det här laget. Men jag blir lika glad varje gång. Han säger det nämligen så bra.
Om du inte har tolv minuter över så titta på den här istället för att diska.

8 kommentarer:

Therése Kraffke sa...

Disken fick vänta och det var det helt klart värt!
Tack för tipset.

Anders Erenius sa...

Vassego :)

Nanook Håkanson sa...

Efter att jag haft ett föredrag genom TEDx så jag sett flera TEDx föredrag som Sir Ken Robinson gjort hoss TEDx. Och detta TEDx med RSA animate tycker jag mycket om.
tankesmedjan.nanook

Annette sa...

<3 <3 <3
Åhhhh vad jag håller med!

Anders Erenius sa...

Nanook vad glad jag blir att komenterar :) Du är en av mina hjältar! Bara för det så lägger jag upp dig på bloggen! Du rockar fett!!!!

Anonym sa...

Många kloka delar i videon däremot är delen av ADHD inte alls genomtänkt eller ger en rättvis bild av situationen. Han marknadsför hårt att hans påstående är fakta; han uttrycker tydligt att ADHD inte finns.

Jag lever inte med ADHD men min bättre-hälft gör det. Det gör inte mig expert på denna fråga men vet att situationen är lika konkret som väggar vi går på eller vatten vi dricker.

Skrämmande video som andas mycket gammalt kristet sätt att förmedla budskapet.

Ken Robinson bör ha hållit sig istället på att utveckla ett nytt sätt i skolsystem istället för att prata om ADHD.

Jag anser att denna video skall kritiseras hårdare.

/Ryan

Anonym sa...

Instämmer med Ryan. En mycket välgjord och i flera avseenden tänkvärd video. Dessvärre är sir Ken Robinsons utläggning om ADHD skrämmande felaktig och, helt uppriktigt, ett hån mot de av oss som dras med denna problematik.

Man kan med gott fog rikta kritik mot metoder för utredning och diagnosticering av ADHD. Det är ett svårt hantverk och kan lätt bli fel. Men, om man ifrågasätter existensen av ADHD så har man inte förstått hur psykiatriska diagnoser fungerar överhuvudtaget.

/Emil

Anders Erenius sa...

Ryan och Emil.
Jag tackar för inputen. Jag håller med om att han just i den delen är ute och tassar i saker han inte har full koll på. Det är inte heller de delarna jag tar fasta på när jag ser den. Utan såklart synen på vad för kunskapssyn och skolsystem vi skall ha för att ge våra elever en utbildning som de har nytta av.
Men det är bra och riktigt att ni påpekar de punkter där han har fel. Nu säger han i ärlighetens namn inte att ADHD inte finns. Utan han försöker ju peka på att samhällets värdering av en viss typ av "kunskap" gör att den som inte passar i mallen diskvalificeras och anses sjuk. Om man väljer att göra den tolkningen så känner jag bättre igen det i den skolvardag som jag har sett. Därmed inte sagt att ADHD inte skulle finnas och vara ett besvärligt handikapp att leva med. Men beroende på hur man möter och hanterar den som har ADHD att dras med så gör man det olika svårt för den personen. Så i grunden handlar det om människosyn och hur man möter sina medmänniskor. Eller vad tycker ni?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...