onsdag 18 augusti 2010

Livet blir roligare med ljudeffekterUnder förra året plågade jag mina elever med att krydda lektionerna med lite ljudeffekter. Ja jag vet att det kanske låter lite konstigt men jag kunde helt enkelt inte låta bli.
Jag hittade den helt underbara sidan Instants! Collection. Sidan är full av knappar att trycka på och varje knapp frambringar ett ljud.
Knappen Halleluja döljer till exempel Hallelujakören ur Händels Messias. Helt oemotståndlig att trycka på i samband med att man läser om hur Jesus kom till världen (eller när någon svarar rätt på en fråga för all del).
Knappen Shut up kan ju också komma väl till pass.
Samlingen ljud sträcker sig från film till dataspel och Youtubeklipp och tillbaka igen. De flesta vet ungdomarna mer om än vad jag gör. Som att Kame hame ha är från mangan Dragonball.Vid rätt tillfälle är det hur kul som helst. Många skratt har det blivit. Kanske något att muntra upp arbetsplatsträffarna med?

5 kommentarer:

Andy sa...

Ljudeffekter i all ära men om man ska använda dessa så vill man väl ha dem i ett filformat så att det går att använda i tex moviemaker, flash eller någon annan stans. Multimediabyrån har några klipp man kan ladda ner, kanske har du förslag på andra sidor? Hör gärna av dig i så fall.

Anders Erenius sa...

Just denna sidan har jag använt bara för att ha skoj i klassrummet så jag har inte sett något behov av att ladda ner dem. Men det finns massor av fria ljud därute att ladda ner. Jag tycker att http://www.soundjay.com/ är en bra sida att börja med. Så roliga saker som på Instants har de ju inte men så är det ju inte heller lagligt att ladda ner ljud som faller under upphovsrätt. Fast att trycka på en knapp och spela ljudet är lagligt.

charlotta wasteson sa...

Vilken kul idé!

Jag har ibland tänkt att jag skulle vilja att eleverna fick höra en stor publiks jubel när de ska gå fram och hålla föredrag. Kanske finns det en knapp för det också?

Anders Erenius sa...

Jag hade velat gå in i klassrummet till tonerna av Tina Turners Simply the Best. Men av någon anledning har flinande elever kört den här http://www.youtube.com/watch?v=L8ZTTsiJupo
Fast jag får väl erkänna att jag tyckte att det var lika kul det.

charlotta wasteson sa...

Lyckost! Det var tungt!
Jag har för mig att Johan Glans önskade sig samma musik!
Där kan du förresten få tips på hur du kan härma Darth Vader:
http://www.youtube.com/watch?v=gpxJhpofAPE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...