torsdag 15 juli 2010

Miljö i fokus. En framtidens melodi?


Spännande saker kan man höra på de mest oväntade håll. Lyssna på det här intressanta programmet om Kina och miljöpolitik. Sveriges ambassadråd Tony Clark pratar om hur Kina medvetet jobbar för att möta de gigantiska miljöproblem som en inflyttning till städerna innebär.
Plötsligt halkar de in på området utbildning och Tony berättar om att man från
Kina reser till Sverige för att titta på hur vi gör med vår utbildning. Detta för att man har insett att det kinesiska skolsystemet inte utvecklar elevernas kreativitet utan i för stor utsträckning handlar om att banka in kunskaper.

Ha ha är det inte underbart. I Sverige betonas "kunskaper" men det vi är bra på är kreativitet. Kanske det vi skulle bygga vidare på då kanske....

2 kommentarer:

Dan Svanbom sa...

Klart intressant. Vill minnas att den stora delen av Europa öppnar upp sina läroplaner mot mer kreativt och entreprenöriellt lärande, medan vår diskussion verkar gå åt motsatta håll. I alla fall på det politiska planet.

Men det är klart...inmatade kunskaper är ju lätta att mäta och hävda höga placeringar i undersökningar och liknande. Det ger synbara resultat rätt snabbt. Sedan hur de ska användas i framtiden är en annan fråga.

Anders Erenius sa...

Precis!
Eller så är det bara vi som vill missförstå vad politikerna menar eller ....nä tyvärr inte.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...