lördag 2 februari 2008

Vi tänker på vikten.

Det ryktas att "alla" tränar.
Det stämmer garanterat inte. Jag vet flera som helt struntar i det. Själv har jag dock redan hunnit röra mig denna lördag. Att hålla vikten är en av anledningarna.
Såg programmet Debatt på SVT 1 i veckan. De diskuterade just hur man bör äta för att gå ner i vikt alternativt hålla vikten och må bra. Den ena extrema varianten efter den andra lägger fram sina argument. KBT, Atkins eller GI.

Ja vem faan bryr sig.

Alla borde veta att det handlar om vad man stoppar i sig i förhållande till hur mycket man gör av med. Vill man gå ner i vikt så finns det alltså två variabler att bolla med. Minskat intag eller ökad fysisk aktivitet. Gör man båda så går det snabbare.
Paolo Roberto fick rollen som den som sa denna sanning vilket renderade honom iskalla blickar från alla experter utom Paulun som även han verkade tycka att det är bra att äta allsidigt och ofta samt röra på sig.

Tänk vad vi har gjort våra liv besvärliga. Är vi verkligen så osäkra att vi måste skaffa oss experter för att något som är självklart skall verka trovärdigt?

Paolos kokbok är föresten utmärkt. Enkla men ack så goda maträtter som måste lagas med kärlek. Jag går ner i vikt med Robertometoden. In med Mozzarella, panerade kycklingbröst och Panna cotta. Fast inte hela tiden.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...