lördag 4 augusti 2012

Att starta nytt. Om att skapa förväntningar...


AttributionShare Alike Some rights reserved by axbom

Det är en ganska läskig känsla att kliva in genom en dörr och inte riktigt veta vad som väntar dig. Samtidigt kan man nästan få svindel av alla möjligheter som finns.

Förväntningar är viktiga. Dina egna så väl som andras. 

När det gäller skolan så har det diskuterats en del kring det här. Vilka förväntningar vi har på eleverna är jätteviktigt eftersom det är våra förväntningar som eleverna kommer att uppfylla. Det gäller alltså att ha förväntningar på rätt nivå för att nå bra resultat.

Jag tror att jag och mina kollegor har lyckats skapa stora förväntningar på vad vi i Digiteket skall åstadkomma.
Inte minst genom att figurera i media. Nu vill jag understryka att jag ser på mig själv med ett överseende leende och en stor nypa självdistans. IKT-expert känns väldigt pretentiöst. Men när någon kallar en det så kanske man skall nöja sig med att säga tack :)

Det är en mycket spännande resa vi har inlett. Vart den tar vägen definieras av var målet är och vilka behov vi har för att kunna ta oss dit.

Jag längtar efter att möta verkligheten och försöka börja skapa mig en uppfattning av var på kartan vi är. 

Det är ju en väldig tur att det finns GPS....


1 kommentar:

www.cloudos.se sa...

På många håll i världen satsas stora belopp på digital infrastruktur och hårdvara i skolan för att undervisningen ska kunna dra nytta av den snabba it-utvecklingen.
Jag har funderat på detta och erbjuder nu att man kan ta del av vad jag tror är en väg ut ifrån att betala stora summor för utvecklingen.
Det finns säkert många skolor som funderar på att ta ett stort tag för att uppgradera sin IT standard. Men kostnader är en av anledningarna att detta inte sker.En annan sak är att det förekommer flera operativsystem på datorer, läsplattor och mobiltelefoner, Detta ställer till med problem. Det ger också olika resultat bland tittare eller browsers. Jag har arbetat med datorer sedan 1965 och har insett att vi måste ta stora steg här i Sverige för att inte komma efter Kina, Indien och de andra snabbväxande IT länderna. Alla har tillgång till datorer, läsplattor och mobiltelefoner. Man kan använda avställda datorer som server i hemmet, arbetsplatsen, klubbarna eller i skolorna. Nu har jag på sidan http://www.CloudOS.se lagt upp en mycket snabb server som använder en teknik som gör att det kan gå riktigt fort även om datorn är en gammal trotjänare som har stått i garderoben eller i friggeboden. Det behövs inte mycket kunskap att starta denna server utan det kan nästan vem som helst som har studerat lite extra om datorer kan klara det. Man får ett cloudsystem som är blixtrande snabbt och kan serva 1000 tals på en gång! En multimedia server utöver det vanliga.
Har använt servern till en sökmaskin innan Googles tid och den väckte uppmärksamhet i många länder. Nu kan vem som helst ladda ner dessa program de är fria att använda för vem som helst så länge de är öppna för alla.
Till server kan man sedan starta en cloudbrowser som är kompatibel med alla operativ. Man bestämmer sedan själv vilka cloudprogram man skall köra. Tunga multimedia cloudsystem som drar mycket kraft behandlas och körs med hög hastighet som maskinkod i servern .Detta kallas för kompilerande isapi dll skriven i pascal. Server och datamaskinskorden blir en sammanhängande enhet.
Ny finns det tillfälle att verkligen använda alla möjliga system för att få en plattform att gå vidare på. Gå in på http://www.cloudos.se och ta del av möjligheterna.
Min glädje blir er i skolvärlden!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...